Известие

Collapse
No announcement yet.

"Oil catch tank" а.k.a съд за картерна вентилация

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• "Oil catch tank" а.k.a съд за картерна вентилация

Не знам къде да постна темата и за това реших тук че ми е по близък раздела. Във други форуми видях да се обсъжда това нещо но така и не ми стана ясно за какво служи и ми стана интересно дали ще има смисъл да го монтирам на колата.Разрових се из нета и видях да се продават два вида с въздушен филтър отгоре и без.

Поздрави!
    Attached Files
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Това служи за хващане на маслото което идва с картерната вентилация. Колко ще е то зависи от състоянието на колата. Ти така и така имаш заложена частична вентилация фабрично. Като цяло е плюс но с доста условности. Това с малкия филтър отгоре изпуска газовете в адмосферата (разбирай влизат ти в купето и те тровят) а двугия вид се слага в линията за рециркулация и просто пречиства картерните газове
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщение
      Не знам къде да постна темата и за това реших тук че ми е по близък раздела. Във други форуми видях да се обсъжда това нещо но така и не ми стана ясно за какво служи и ми стана интересно дали ще има смисъл да го монтирам на колата.Разрових се из нета и видях да се продават два вида с въздушен филтър отгоре и без.

Поздрави!
      Не ти трябва такова нещо карай си така както си е сега
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Поздрави!
        Ще има голям смисъл на 166 с мотор 34103 2,0TS, който си буха масълце от вентилацията в смукателния колектор ей така за спорта.
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

дали ще има смисъл да го монтирам на колата.
          Не....
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Аз пък се чудя дали нее по-добре да си махна маркуча който връща от сепаратора към дросела и на сепаратора дасложа едно такова филтърче като на първата снимка... мисля че ще е по-добнре колата,все пак няма да смуче тия пари обратно в мотора...
            EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
            EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
            NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
              Аз пък се чудя дали нее по-добре да си махна маркуча който връща от сепаратора към дросела и на сепаратора дасложа едно такова филтърче като на първата снимка... мисля че ще е по-добнре колата,все пак няма да смуче тия пари обратно в мотора...
              Освен че ще си усмърдиш живота все пак това масло трябва някак да се връща в картера
              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

НЕе аз мисля да не махам сепаратора,а само на мястото на маркуча който отива към дросела да сложа филтърче,по този начин маслот окоето се утаява в сепаратора ще си се оттече в картера,а остатъчните пари няма да взлизат в мотора ,а ще си отидат в атмосферта.
                Въпросът е дали ще се държи по-добре мотота ако не гълта тия пари.

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                  НЕе аз мисля да не махам сепаратора,а само на мястото на маркуча който отива към дросела да сложа филтърче,по този начин маслот окоето се утаява в сепаратора ще си се оттече в картера,а остатъчните пари няма да взлизат в мотора ,а ще си отидат в атмосферта.
                  Въпросът е дали ще се държи по-добре мотота ако не гълта тия пари.
                  Ще ги гълташ ти. Което е много зле, няколко пъти е разискван този въпрос, най-добре си е заводско. Освен това мотора изобщо не го впечатляват тия пари на количеството въздух, което засмуква. Тъпото е когато буха чисто масълце на гореспоменатия "уникален" мотор и пак си върви колата без проблеми само дето доливаш като разпран. Там на помощ идва по-гъстото масло, поради някаква причина по-малко го качва в капака и оттам по-малко в колектора.
                  Last edited by code; d.m.y г., 19:57.
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Оо такива проблеми си нямам. Явно ще го оставя да си лапа парите и няма да се занимавам

Comment

2.4 136 кс с 5в40 я карам и си омаслява и кулера вътре и към колектора си бута и ми цапа МАП сензора...Като не я карам няколко дни явно маслото се стича от колектора и първите няколко минуто пуши синкаво.Доста ме дразни тоя факт и се чудя чисти ли се тоя сепаратор,капсулован ли е или тръбичката,която отива към турбината да и мушна такова филтърче и да си дишам.На сутиенчето на баща ми измих с меглио колектора,сложих една пробка със силикон и запуших отвора,където постъпват парите.А откъм щеката и капачката просто си стърчи маркуча и вече за 2-3 месеца с яко настъпване съвсем малки капки масло ръси към двигателя (респективно и към пътниците в колата) ...
                      Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

Ок,значи ще мина без него.Работата е там че си имам един списък с ъпгрейди и глезотийки който съм си направил и сега почиствам,това беше едно от нещата за които не бях сигурен.
                        Благодаря за бързите отговори момчета!
                        Поздрави!
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Working...
                        X